Vår bok

Är du intresserad av att köpa boken? Kontakta oss på mail(@)saltvattenliv.se

Saltvattenliv – En värlsomsegling

omslagsbild (1)Att seglingen skulle vara i tre år och ta dem jorden runt hade Ivan och Josefin inte tänkt sig när de lämnade Sverige med en halvfärdig båt, oplanerad rutt och knapp budget. Öppet och ärligt skildrar det unga paret sina äventyr med spännande strapatser på land och långa passager till havs. Förutom att korsa flera världshav hann de bland annat med att bestiga en gigantisk vulkan, under 50 dagar cykla över hela Nya Zeeland, nästan vinna en havskappsegling och ta sig fram mellan enorma isberg på Grönland. I boken berättar de om rädslor, konflikter, ekonomiska svårigheter, seglingens fysiska och psykiska utmaningar samt frustrationen över prylar som ständigt går sönder men också om möten med främmande kulturer, fascinerande naturupplevelser och viktiga erfarenheter. Dessutom innehåller boken intressant fakta om platser, navigation, utrustning och väder.

  • Bokförlaget Orkan
  • Författare: Josefin Flodgren och Ivan Flodgren
  • Grafisk form: Mia Erlandsson
  • 568 sidor, varav 211 bildsidor
  • Trådhäftad
  • Format: 169 x 230 mm

Sagt om boken

Det är en tjock bok med text och rikligt med bilder som man ogärna lägger ifrån sig om kvällen och som kan tjäna som ett litet uppslagsverk för presumtiva långseglare. En mycket trevlig och behaglig bok att läsa beroende på Josefins goda hand med pennan. Given i alla skeppsbibliotek.

Lars Afzelius, Båtliv, nr 2/2015

 Möten, upplevelser, motgångar och fina stunder – här finns högoktanig inspiration för den som är sugen på att testa livet som vagabond.

Cecilia Ljungström, På Kryss, nr 9/2014

 Jättebra bok med underbara reseskildringar och bilder. Det känns nästan som man är med på resan själv. Man blir ju även lite stolt när det är en tjej från min egen hemstad Eslöv, som är med på resan. Mycket välskriven och bra upplägg med kommentarer från båda resenärerna. Jag har läst många ”segelböcker”, detta är den bästa och jag kan rekommendera alla att läsa den.

Kjell Andersson, 3/2 2015, bokrecension på www.bokus.com

Jag och min fru Helen planerar en liknande resa med start sommaren 2017 och er bok har givet oss väldigt mycket bra tips och ”kött på benen” under vår pågående planering. Vi har genom åren läst de flesta böckerna i ämnet och er bok hamnar långt upp i favorit listan! (om inte överst…!!)

Per och Helen, S/Y Alicia

Boken skildrar ett udda äventyr till havs. Paret hade inte ens den färdiga rutten klar när de gav sig i väg och de visste inte heller att de skulle vara ute på segelbåten i tre år. En intressant och lättläst skildring av en långsegling som avslutas med resetips och packlista. Förutom själva seglingen ger duon bra tips på turer på land.

Kristina Nordenmark, Outside, nr 1/2015