Hemma i Skälderviken

Sista dagens segling hem till Skälderviken var kanske sommarens skönaste sträcka. Solen strålande från en nästintill klarblå himmel, vågorna skvalpade stillsamt in i aktern och vinden fyllde de saxade seglen. Timme efter timme gled vi fram över det glittrande havet, med vinden i ryggen och kursen satt söderut. Just då hade jag inte den minsta lust att vid Hallandsväderö ändra kurs och styra in mot vår hemmahamn, längst in i Skälderviken. Jag ville bara fortsätta med saxade segel, söderut och mot nya seglingsäventyr. Men hösten är på väg, vardagen väntar och vi har redan börjat planera för nästa sommarsegling…

Medan vi seglade in i Skälderviken började solen närma sig horisonten bakom oss. Inte ett moln syntes på himlen och när vi nästan var framme kom två glada tumlare och hälsade oss välkomna. Vackert.

Totalt blev vår sommarsegling på omkring 600 distans, upp längs Sveriges västkust, över till norska sydkusten och tillbaka längs den svenska västkusten. Drygt en månad var vi iväg. När vi gav oss av hade Hugo inte ens fyllt tre månader och nu är han fyra månader om bara några dagar. Så mer än en fjärdedel av sitt liv har han nu spenderat ute på segling, vi hoppas han kommer vilja följa med oss på många fler seglingsäventyr framöver.

Lämna ett svar