Flyttkaos

Att flytta hela sitt liv med kläder, prylar och allt annat som finns i ett hem kan lätt bli lite kaosartat. När man dessutom samtidigt ska bygga klart det nya hemmet, blir det definitivt flyttkaos. Vi har den senaste veckan flyttat ur från vår lägenhet i Järna och in i Vera. Och då Vera ännu inte är helt färdigbyggd har vi haft fullt upp. Samtidigt som jag försökte stuva in alla grytor i ett köksskåp, som ännu inte fått hyllplan, höll Ivan på att rota fram en elkabel bakom de handdukar jag nyss travat in. Medan Ivan svetsade till stänger för att kunna hänga in kläder i garderoberna packade jag undan verktygslådor och riggprylar för att komma åt ett fack att stuva in vår friluftsutrustning i. I nästa stund letade Ivan efter en mojäng bland riggprylarna jag nyss packat undan. Och så fortsatte det, med båtbyggande och fix ombord blandat med flyttstök i båten och flyttstädning i lägenheten. Vi har farit fram tillbaka mellan båten, verkstäder och lägenhet samt diverse butiker i Södertälje och Stockholm.

Det har blivit lite tight med tiden och allt har gått i ett. Mycket att tänka på då vi inte bara ska flytta utan även segla ner vårt hem till Skåne och få båten bebolig. Dessutom i tid för att börja på våra nya jobb. Men även om det återstår en hel del på att-göra-listan så har också ganska mycket bockats av. Värmesystemet med vattenburna element är installerat, elsystemet är draget med både 12 och 240 volt, taklampor är inbyggda och installerade liksom autopiloten, dynorna är på plats, varmvattenberedaren är monterad och duschkabinen redo. Även ute på däck har det hänt en del. Ankaret sitter i sin nysvetsade hållare och kättingen går via ankarspelet ner i boxen under däck, mantåget är draget, ett nytt storskotssystem har byggts och solpaneler är monterade på sittbrunstaket.

I tisdags sov vi första natten i vårt nya hem. När jag gick och la mig såg jag stjärnorna genom takluckan och utanför skrovet skapade vågorna ett stilla kluckande. Riktigt hemtrevligt mitt i allt flyttkaos.

Linan till genuans rulle har provisoriskt dragits till sittbrunnen och testas.
Linan till genuans rulle har provisoriskt dragits till sittbrunnen och testas.
Solpaneler på sittbrunnstaket.
Solpaneler på sittbrunnstaket.
Lunch i salongen.
Lunch i salongen.

Lämna ett svar