Det våras i Skälderviken

Nej det kanske inte är riktigt som titeln säger, våras gör det nog inte… SMHI har precis meddelat att det skall bli kallt de närmsta 10 dagarna och 2 grader med snöblandat regn brukar ju inte kategoriseras som vårväder!

Men vi på Vera har allt drabbats av lite tidiga vårkänslor, för i helgen bestämde vi oss för att det var dags att se om riggen vi inhandlade i höstas skulle passa.

IMG_1087

En mast i denna storlek är inte helt lätt att hantera och det blev några timmars slit för mig och Pontus. Kablar skulle dras, radarreflektor monteras och mastfoten fick känna lite på vinkelslipen för att den och masten skulle passa ihop, men bra blev det! När jag hämtade riggen passade jag på att ta lite mått på båten den tidigare suttit på och förhoppningen om att den skulle passa rakt av utan modifieringar fanns där…

När det väl var dags för att lyfta och montera dit hela rasket dök Cia, Stina och Josefin upp och bidrog med välbehövliga händer! Och som grädden på moset och kronan på verket passade allt perfekt!

IMG_1084

IMG_1097

Inte hel färdigt ännu, men en bra bit påväg.
Inte hel färdigt ännu, men en bra bit påväg.

 

 

Lämna ett svar